måndag 22 november 2010

När verkligheten kommer ifatt...

Jag körde aldrig något långpass igår söndag eftersom jag var tvungen att måla det sista i lägenheten och det tog längre tid än beräknat. Sedan så behövde jag nog en extra vilodag efter mina 6 pass på 5 dagar förra veckan. Dock så kände jag mig pigg och ville träna igår men höll igen för att försöka vara lite smart och inte bränna ut mig.

Så det fick bli ett långpass idag istället med stavlöpning. Jag skyndade mig hem efter jobbet för att hinna köra så länge som möjligt innan det blev mörkt, vilket det blev ändå...Testade en ny backe mellan Engelska skolan och Bromma golfklubb. 
http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=589102
Backen var ca 190m lång och hade måttlig lutning hela vägen vilken var ganska skönt. Jag körde 22st intervaller och varje intervall uppför tog mellan 59-66s att springa. Jag var ute i totalt 01:12:15 inkl 2km upp och nedvärmning. Sammanlagt blev det en klättring uppför på totalt 308m!

Dock så kom verkligheten ifatt mig idag då jag fick slita ont hela passet. Kroppen känner fortfarande av förra veckans toktränande. Det var flera år sedan jag tränade så mycket som förra veckan och jag tror inte min kropp är riktigt redo för det än. En annan aspekt kan vara att jag inte kört långpass på länge, men det håller inte riktigt då jag kände mig sliten redan på uppvärmningsjoggen. Sen det tydligaste tecknet var att jag fick kramp i framsidan på båda låren när jag gick upp för trapporna i trapphuset. Kramp som jag fick så ofta förut har jag inte fått på i stort sett hela hösten och det får jag ta som ett tecken på att man är nertränad. Så jag kommer förhoppningsvis träna lite lugnare denna vecka beroende på hur kroppen känns.


Köpte förresten också ett vallaställ igår via nätet på Runners' store. Höll på att krångla som f-n förra året utan ställ när jag skulle värma på glidvalla och speciellt när jag skulle sickla bort vallan. Så jag slog till och köpte ett litet och smidigt ställ från Skigo. Inget mer krångel vid vallningen förhoppningsvis.
Dock är stället jag köpte svart och lite oroande är att när jag kollar på hemsidan för Runners' store idag så säljer de inte längre bordet...Kanske köpte jag det sista eller så får jag snart ett mail att de tagit bort det ur sortimentet. Den som lever får se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar