tisdag 11 januari 2011

Ännu ett par kompressionsstrumpor...

Lite nördigt eftersom jag redan har två par som jag skrivit om tidigare:
http://htunander.blogspot.com/2010/10/kompressions-strumpor-is-shit.html

Men eftersom jag tänkte genomföra Vasan med trekvartsstights (med lätt kompressionsfunktion) och kompressionsstrumpor istället för underställsbrallor så letade jag efter ett par lite varmare. Jag har ju köpt nya racingpjäxor (http://www.polder.se/1/sv/salomon/salomon-rc-carbon-classic.php) och de är lite kallare än mina gamla pjäxor så man bör välja bra strumpor. Visst mina X-socks funkar bra i kyla eftersom de är varma men det är alltid skönt att ha lite alternativ. 

Jag hittade då via nätet kompressionsstrumpan gll Support som fick bäst i test av Runner´s World nr. 9 okt. 2010. http://kolmardenadventures.com/overall//index.php?page=58
Den består av 56% ull och borde ju rimligtvis vara ganska varm. 


Efter att ha testat den ett tag i kylan har jag kommit fram till följande intryck. Den känns som en hybrid mellan löplabbets egna som är tunna och sitter stenhårt gentemot X-socks som är tjockare och sitter lite lösare. Första intrycket man får är att det verkar vara en riktigt bra strumpa då den blandar det bästa från de två andra strumporna jag testat. Dock är strumpan lite tunnare än förväntat men ullen värmde ändå bra och jag inte frusit om fötterna trots att jag åkt i -15 grader.

Så nu har jag kompressionsstrumpor för alla årstider. Löplabbets egna på sommaren, X-socks på vår/höst och Gll support för vintern...Tada! 

Ett annat plus är den snabba leveransen. Man beställer via nätet och strumporna damp ner i brevlådan snabbt som en motorbåt! Så om du funderar på ett par kompressionsstrumpor kan jag verkligen rekommendera dessa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar