söndag 8 januari 2012

I brist på snö...

...blev det stavlöpning som uppvärmning inför avslutningen av Tour de Ski! Så jäkla gött att Hellner tvålade till Northug! Jag gillar Northug typ 50/50 men ibland beter han sig som en divig snorunge som när han tex hånar Sverige efter att ha vunnit stafetten i Skid-VM förra året:

Visst, många försvarar ibland Northugs beteende med att det skapar intresse för skidåkningen. Absolut är det mesta med glimten i ögat men att på detta sätt håna Sverige öppet är bland det löjligaste jag sett. Men han är en sjuhelvetes skidåkare och jäkligt smart som vet hur man skapar intresse för egentligen ingenting. Att han aldrig är uppe och drar stör mig heller inte. Han är ju smart som anpassar sig efter hur skidåkningen ser ut idag med alla tråkiga masstarter. Aja, nog om honom...

Det är ju fortsatt snöfritt i Sthlm och när det äntligen började bli kallt och de hade chansen att preparera konstsnöspåret i Täby så blev det givetvis strul med utrustningen... Så vi får se när premiärturen i Sthlm blir av om än någonsin denna vinter. Då får man ju roa sig med annat som tex Stavlöpning. Rullskidåkning känns så fruktansvärt omotiverande men snart får man antagligen kapitulera och ge sig ut på en tur.

Dagen bestod av stavlöpning vid Johannelundstoppen med ÖS-Jimmy och kolleg-Jonas som kikade förbi en stund. Jag har ju tränat ner mig ordentligt under julledigheten och kände mig riktigt seg i kroppen inledningsvis. Men ju längre passet led desto mer vaknade kroppen. Det gäller att hålla i detta nu och inte slarva med träningen. Den backslingan jag springer är ca 550m lång och här kommer en liten film från dagen:

Hade 180 i puls uppe på toppen!! Mäktade med 7 intervaller och var helt slut efter varje intervall som man bör.

Imorgon börjar man att jobba igen. Det ska faktiskt bli rätt kul och framför allt ska det bli skönt att komma in i rutinerna och börja äta normalt igen. Jag har i stort sett svullat godsaker varenda dag av ledigheten... Tur att man tränade så pass hårt annars hade kilona seglat iväg uppåt :D

6 kommentarer:

  1. Fast Northug's "tal" i VM var ju menat som en parodi på den norske sportkommentatorn Björge Lillelien's citat när Norge slog England i fotboll på 1980-talet. Lillien drog en radda med engelska namn, vill minnas att Margret T var en av dem, och Northug bytte ut dem mot svenska profilers namn. I norsk media sa han efetråt att det blev lite fel dock, då han var så trött och inte riktigt mindes talet helt rätt.

    SvaraRadera
  2. (Google är bra att ha ibland :-) )

    "Der blåser han! Der blåser han! Norge har slått England 2-1 i fotball! Vi er best i verden! Vi er best i verden! Vi har slått England 2-1 i fotball! Det er aldeles utrolig! Vi har slått England! England, kjempers fødeland – Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Attlee, Henry Cooper, Lady Diana, vi har slått dem alle sammen, vi har slått dem alle sammen. Maggie Thatcher, can you hear me? Maggie Thatcher, jeg har et budskap til deg midt under valgkampen, jeg har et budskap til deg: Vi har slått England ut av verdensmesterskapet i fotball. Maggie Thatcher, som de sier på ditt språk i boksebarene rundt Madison Square Garden i New York: –Your boys took a hell of a beating! Your boys took a hell of a beating! Maggie Thatcher: Norge har slått England i fotball! Vi er best i verden!"

    SvaraRadera
  3. Fasen, det hade jag ingen aning om :) Man lär sig något nytt varje dag!

    I vilket fall så är det ju rätt barnsligt att håna sin motståndare efter att man precis vunnit :) Jag tror folk kommer tröttna på Northug och han kanske blir ihågkommen för sin frispråkighet snarare än sina skidprestationer.

    SvaraRadera
  4. Nej,det tror inte jag, de kommer minnas en fantastisk skidåkare med en personlighet som retade många jantelagsivrare. Men den generation som nu är unga föds upp till att våga ta för sig och inte vara rädda för jante, så de kommer minnas honom som en stor skidåkare. Så tror jag, och jag tycker Northug är just en fantastisk skidåkare med en härlig vinnarmentalitet och som du säger, bra reklam för sporten.

    SvaraRadera
  5. Om man lever efter devisen att all reklam är bra reklam så har Petter gjort mycket bra för skidsporten. Men när man ser 10-åringar som gör gester åt sina lite sämre konkurrenter eller skrika elaka kommentarer åt dom som kommer sist i knatterävlingarna så inser man vilken skada Petters beteende kan få på generation skidåkare.

    Förhoppningsvis så fortsätter Petter att istället visa den mer ödmjuka sida som har gjort på senare tid där han faktiskt hyllar sina motståndares prestationer. Det är sådana idrottare jag vill se.

    SvaraRadera
  6. Det finns alltid två sidor av myntet. Ena sidan är Petter fantastisk som skidåkare och bra för sporten men å andra sidan beter han sig faktiskt många gånger rent ut sagt illa. Hur är man en bra förebild? Ska man håna andra motståndare tex?

    Jag hoppas också på att Petter börjar visa sin ödmjuka sida som han gjort på senaste tiden!

    Men visst fan är det roligare att titta på längdåkning när Petter är med i cirkusen. Det går liksom inte att förneka och han ger riktigt bra publicitet.

    SvaraRadera