onsdag 7 september 2011

Nya tights och intervaller.

Efter söndagens långpass på Lidingö har jag knappast legat på latsidan... Styrketräning på måndagen följdes av cirkelträning på tisdagen och löpintervaller idag. Tanken var att jag och Jonas skulle köra rullskidor men det var busväder så vi sköt upp det till fredag.

Jag har även köpt nya tights för några veckor sedan som jag nu hårdtestat på ett antal pass. Jag får ju kramp lätt och har väl fallit för kompressionsflugan eftersom jag personligen känner att det hjälper mig. Strumporna hjälper mycket för vaderna men jag har aldrig riktigt känt att tights har samma effekt. Trots att jag äger korta kompressionstights från både Under Armour och 2XU är jag inte speciellt imponerad. Speciellt inte av 2XU eftersom deras korta tights kostar svindlande 850kr gentemot Under Armours variant som kostar 289kr och är enligt mig helt i klass med 2XU:s. De kompressionsgrejer som jag testat från UA känns helt likvärdiga med de dyrare märkena men till vettigare priser. 2XU tycker jag enbart rider på kompressionsflugan och är hutlöst dyra.

Tanken med kompressionstightsen är att jag ska ha dom när jag åker Vasaloppet. När jag körde Öppet Spår fick jag kramp i ljumskarna/låren redan efter 4 mil och förhoppningsvis kommer tightsen kanske förskjuta krampen något. Jag införskaffade ett par Salomon EXO IV 3/4 Tight SS11. Dom sitter tightare än de andra jag nämnt och det känns riktigt bra att ha dom på sig.
Gällande priset är också dessa hutlöst dyra! 1200kr i Swe men jag köpte dom från en butik i England (www.chainreactioncycles.com) för halva priset. Efter att ha hårdtestat dom nu ganska många pass så är det väl ingen jätteskillnad att tala om men spontant känns det som att de hjälper mer än de andra tightsen i min ägo. 


Faktiskt måste jag också säga att löpformen börjar kännas riktigt lovande inför Lidingöloppet. Idag blev det intervaller runt Åkeshovs motionsslinga. Den är 1,55km lång och jobbigt kuperad hela vägen, speciellt efter 1 km då det kommer en riktig mördarbacke som suger musten ur benen. Trots att jag tränat så mycket de senaste dagarna gick passet riktigt bra!

Passdata:

Intervaller och varvtider

TidSträcka    TempoHastighetKommentar
00:06:24    1,55 km04:08 min/km     14,53 km/h
00:02:000 km                     Vila 
00:06:181,55 km   04:04 min/km14,76 km/h
00:02:000 kmVila 
00:06:261,55 km04:09 min/km14,46 km/h
00:02:000 kmVila 
00:06:291,55 km04:11 min/km14,34 km/h

Nu gäller det att fortsätta träna hårt och hålla sig frisk så ska nog Lidingöloppet gå vägen.

2 kommentarer:

  1. Tjenare kompressionskungen. Kul att du är i fin form för Lidingö. Det ska verkligen bli spännande. Tror det är sista milen som jag iaf, "vinner eller försvinner" :) gäller att inte öppna för entusiastiskt. Jag väntar hem ett par Salomon Exo IV Calf efter ditt tips. Ska se hur det känns och sen får jag se om de används på LL.

    SvaraRadera
  2. Haha...man måste prova alla medel för att undvika krampen :)

    Aha, kul! Får se om det gör någon skillnad. Jag vet att jag orkar hålla 2:30 tempo på Lidingömilen men frågan är om kroppen håller så länge :(

    SvaraRadera