lördag 1 september 2012

Alliansloppet igen och Skierg...

Vill bara klargöra att jag med förra inlägget absolut inte menade att peka ut någon eller på något sätt klanka ner på någon rullskidåkares prestation under Alliansloppet.

Kanske gick lite väl hårt ut men det jag ställer mig lite frågande till är om ett rullskidlopp verkligen borde vara seedningsgrundande för ett skidlopp på snö. Kanske speciellt iår då "träningshjul" verkar vara ett väldigt vitt begrepp... Det är ju bara att gratulera rullskidspecialisterna som gynnas av detta. Det är ju knappast deras fel att reglerna ser ut som de gör. Men för min egen del är sporterna inte tillräckligt lika.

Aja.. skit samma. Hoppas ingen mer tog illa upp. Alla har rätt till sina åsikter och jag har min helt enkelt. Bättre att få ut sin åsikt än att sitta tyst hemma enligt mig.

Annars skulle jag ha kört ett rullskidpass igår med kollegan Jonas. Men eftersom det regnade heeela dagen igår bestämde vi oss istället för att köra ett pass Skierg, något som jag inte gjort sedan Vasaloppsveckan.

Jag har ju kört 1000m intervaller med 1min vila mellan förut och tanken igår var att helt enkelt testa hur man låg till formässigt jämfört med förra vintern.

Visst var det jobbigt men det kändes förvånansvärt bra och kanske gjorde jag mitt bästa intervallpass på Skierg någonsin. Körde serien på motstånd 8.

Tiderna blev: 3:56-56-56-56-57-56-55-57-55-54.
Det känns riktigt skönt att få ett kvitto på att man utvecklas. Skierg är riktigt styrkekrävande och där känns det verkligen som jag gått framåt. Kan man bara hålla i rullskidåkningen så kan det bli bra till vintern.



2 kommentarer:

  1. Det görs en svensk långfilm om skidåkning och Vasaloppet. De behöver även lite hjälp i finansieringen och att lära sig åka skidor. Skriv gärna om den och kolla in hemsidan med en redan inspelad trailer.
    http://www.gustavifilmen.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul initiativ! Ska absolut skriva om filmen i ett inlägg :)Hoppas allt går bra med att lära er skidåkning!

      Radera