söndag 18 december 2011

Helg och vitt i Sthlm...

Varit en riktigt skön helg och äntligen är det iaf snö på marken i Sthlm. Tyvärr är snön av den blötare sorten i +graderna och kommer nog smälta bort :(
Den ovanligt varma hösten har gjort att man kan se snö och rosor samtidigt, rätt sjukt!
Vi har blivit alldeles för bortskämda av de två senaste åren då hela Sverige varit snötäckt i stort sett hela vintern. Tyvärr verkar denna vinter bli mer "normal". Har bott i Sthlm i snart 10 år och för att vara ärlig är de två senaste vintrarna verkligen utstickare. Den enda vintern som är i närheten var 05/06 som också var snörik annars har det verkligen varit blandad kompott. Men det gäller ju att göra det bästa av situationen och jag har det ganska bra som har morsan i Dalarna att åka till och träna. Närmare bestämt jobbar jag bara 3,5 dagar denna vecka sedan blir det jullov och skidåkning för hela slanten!

Helgen har annars varit riktigt bra och rolig. Lyckades mygla mig kvar i Åkeshovshallen i fredags efter ett simtest och körde både styrketräning och Skierg. Trots att jag styrketränade innan Skiergen kändes det ganska bra och betydligt bättre än i onsdags. Körde liksom då 8x1000m men med 60s vila mellan (90s i ons) och orkade hålla i snitt 3:57 per intervall vilket kändes bra för min del. Sedan läser man om en viss herre vid namn Erik Wickström som avverkade en halvmara på Skiergen med samma snitttempo som jag kör 1000:ingar på... Man kan inte låta bli att bli grymt imponerad och samtidigt inse vilka jäkla fysmonster toppåkarna på Vasaloppet är...

Igår lördag körde vi den årliga traditionen "manligt julbord" då vi grabbar som pluggade till idrottslärare ihop ses och först utövar fysisk aktivitet och sedan käkar julbord. Aktiviteterna för dagen var först innebandy och sedan volleyboll. Alltid när vi träffas så känns det som igår trots att man inte sett vissa på ett helt år, så himla skön känsla och den känslan innebär att det är riktiga vänner! Man kan ju tro att aktiviteterna ska gå lite lugnare till eftersom vi alla är 10 år äldre nu än när vi började plugga men icke sa Nicke... Det är som vanligt full karreta som gäller och ingen vill vika ner sig :)
Efter Volleybollen åmade vi alla oss över alldeles rödsvullna handleder. Under själva matchen sa ingen ett knyst :)
Sitter nu och kikar igenom lite seedningslopp som kan bli intressanta att köra i vinter och det lutar iaf åt Bergebo ski marathon, Maserloppet (eftersom de går i Borlänge) och typ intersportloppet i Mora eller Orsa grönklitt ski marathon. Men jag tar tackasamt emot bra tips på seedningslopp som innehåller mycket stakning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar