torsdag 21 juni 2012

Semestertider = NY

Äntligen semester! Sommarlovslyxig som jag är så börjar jag inte jobba förrän i mitten av augusti, Boyyah!!

Och som det har blivit de senaste åren drar jag till New York imorrn och blir borta en vecka! Riktigt gött ska det bli! Sedan väntar 2 veckor uppe i Dalarna och sedan får vi se.
Det är svårt att misslyckas med semestern i NY!

Det som är så skönt med att vara ledig så länge är att man hinner träna så mycket man vill och orkar. Dock så finns det mycket annat som lockar och jag har ganska nyligen upptäckt ALE vilket jag blivit barnsligt förtjust i... Men det hör till sommaren att faktiskt få unna sig, vi har så otroligt få dagar per år som är fina nog att sitta ute och dricka öl i så då får man fanimej passa på!
Brorsan har bryggt egen ALE och också skapat sig ett eget ölmärke, Beer Patrol Is Go! Rikigt gött!
Ja, träning då? Mina veckoupplägg har sett ut ungerfär som följande: 2 löppass, 2-3styrkepass och ett rullskidpass i veckan. Egentligen ur konditionssynpunkt kanske det är för lite men just nu har jag inte motivation för att plåga migsjälv mer. Men under ledigheten ska jag försöka passa på att lägga in lite dubbelpass och liknande.

Har i veckan lyckats med bedriften att vägga i Ursviks Xtreme running. Har inte sprungit terräng på bra länge och banan var stundtals löjligt lerig och våt á la Tjurruset så det var riktigt tungt för att inte tala om alla backar. Dessutom hade jag slarvat med både kost och vätska under dagen så efter 8km ville inte kroppen mer och det var läskigt att jag var helt orkeslös under cykelturen hem efteråt...

Också lyckats klämma in ett bra rullskidpass igår och ett styrkepass idag.
Riktigt gött att åka rullskidor i det fina vädret som var igår.

Man får passa på eftersom det inte blir så mycket träning i NY, ska försöka få till en löptur i Central Park likt förra året iaf :)

Nu får ni alla ha en underbar midsommar! Jag kommer spendera min i ett flygplan :)

lördag 16 juni 2012

Nykittad...

Eftersom man nyligen fick lite slantar över tog jag tillfället i akt och unnade mig lite nya grejer. Framför allt behövde jag ett par nya mängdträningsskor. Har varit supernöjd med mina Mizuno wave elixir 6 som jag haft i ett år nu.
Bra grejer! Men...
Men dämpningen i framfoten är enligt mig lite i det hårdaste laget. Egentligen kanon eftersom jag gillar direktrespons från marken men efter långpass på asfalt har jag blivit lite öm i mina knän. Tror det är kombinationen av den hårda dämpningen och att jag försöker landa på framfoten som är boven.

Testade några olika skor men fastnade för den nya New Balance 890 som ska vara en av de lättaste "väldämpade" skorna på markanden. Eftersom också Malin skrivit gott om skorna blev valet ganska lätt. Den har grymt bra löpkänsla, känns väldämpad men även lätt och smidig.


Kunde givetvis inte hålla mig så införskaffade även lite annat smått och gott. Bla nya terrängskor från Salomon och ett par Nike Free. Jag har hittills inte hakat på barfotatrenden vilket egentligen är jättekonstigt eftersom jag älskar att gå runt barfota. Dom sitter som ett smäck på foten och det känns verkligen som att vara barfota. Kommer dock i första hand promenera och använda de på gymmet sen får vi se om jag provar att springa lite i dom senare.

Annars då?

Det jäkligt gött att jobba sin sista dag på måndag sen väntar lite mer än 8 veckors underbart SOMMARLOV!

En härlig resa stundar snart i början av semestern...

Trist att Sverige åkte ut fotbolls-Em. Men har aldrig sett Sverige göra så många individuella misstag som nu under EM. Det håller inte på den nivån. Men ärligt... Sverige hade ändå inte haft en endaste suck mot tex Spanien eller Tyskland.

Har börjat lyssna på musik igen när jag springer ensamma långpass. Faktiskt helt okej!

söndag 10 juni 2012

Träningslunk...

Ja, träningen tuffar på hyfsat, dock är det mycket som händer så här i början av sommaren. Det nalkas sommarlov vilket ska bli helt otroligt skönt som vanligt! Annars är det annat som lockar än tränings just nu, Em i fotboll och dricka öl i solen tex :)

Tyvärr har jag en riktigt svacka i rullskidåkningen just nu. Kände mig riktigt pepp i början av våren att komma igång med rullskidåkningen men just nu är motivationen riktigt bristfällig. När man väl kommer ut är det helt okej att köra men just innan man ska ut svider. Får försöka styra upp mer gemensamma pass!

Ska försöka tvinga mig ut en gång i veckan iaf så man inte tappar för mycket. Har faktiskt redan lyckats köra 25 mil på rullisar iår och jämför man med förra året då jag totalt körde 31 mil så är det ju riktigt lovande!

Annars känns löpningen riktigt bra just nu och jag känner mig riktigt peppad att köra tävlingar till hösten! Ska försöka klämma in både halvmaror och millopp. Under 1:30 på halvmaran och under 40 på milen känns som rimliga mål nu när löpningen gått över förväntan.

Är lite sugen på bla: http://www.stockholmkvartsmarathon.se
                                http://www.stockholmhalfmarathon.se
                                http://www.tallbergmarathon.se/
                                http://www.lidingoloppet.se/
                                http://www.tjurruset.se/start/
                                http://www.hasselbyloppet.se/start/

Dock kommer det bli svårt att hinna med allt och mina stora mål är Lidingöloppet och Hässelbyloppet. Jag är anmäld till Tjurruset men inser nu att det nog kommer bli svårt att klämma in det mellan de två loppen...

Avslutar men en hemsk film från Tolvanloppet. Det här är efter 10km och i slutet av en av loppets värsta backar... Man är inte direkt pigg med andra ord. Men det roliga är att jag har ingen direkt långlöparstil utan studsar mest framåt med min kobenta stil :( Jag är den orange:a killen 6min in i filmen (kameramannen krånglar just då så filmen är lite skakig :))

söndag 3 juni 2012

Veckan som varit...

Försöker träna på så mycket jag kan just nu. Skönt att vara igång igen på allvar och att Tolvanloppet gick jättebra. Dock har jag rätt mycket problem med pollen nu igen. Nu är det inte andningen som strular utan mer allmäntillståndet. Jobbar dessutom utomhus hela dagarna så man är alldeles tjock i hela skallen när man kommer hem och blir väldigt trött. Sover riktigt djupt på nätterna och är otroligt trött på mornarna.

Idag var en sådan dag. Sov som en klubbad säl och vaknade med känslan att ha blivit överkörd av en buss. Ville mest vara hemma och spela Diablo III (Ja, tv/dataspel är ett av mitt stora intressen) vilket är sanslöst vanebildande och otroligt stimulernade...

Men nej, det vankades snabbdistanspass på rullisarna 1h ute på Ekerö. Har ju inte kört så mycket rullisar på senaste tiden och rapporter sades att Pontus som var med och körde (tidigare topp 500 på Vasan) var i sanslös form och det besannades med råge. Klubbpolaren Andreas knäckte stavspetsen redan efter 1,5km så kvar blev Pontus och en livrädd liten Vietnames... Han satt iväg i högsta fart och trots att jag hade något lättare rull på skidorna fick jag verkligen maxa för att hänga med. Han sparkade verkligen stjärt med mig och jag var helt utpumpad efter en mil. Så de sista 6km var kroppen som spagetti och jag hade inget att sätta emot :(

Man börjar verkligen inse vad som krävs för att utvecklas och det känns som jag nu nått en liten platå i min skidutveckling. För att nu bli bättre kommer jag få slita häcken av mig...